Skip to content
Assettags

AssetTags

Wat zijn AssetTags?

Assettags zijn stickers die op apparatuur en andere elektronische bezittingen of eigendommen worden geplakt om deze te kunnen identificeren, registreren en traceren. Een asset tag wordt ook wel een eigendomsetiket genoemd: de zelfklevende tag geeft immers aan welke persoon en/of organisatie de eigenaar van het betreffende voorwerp is door een unieke barcode of nummering. Een IT-support medewerker weet dankzij een assettag snel om welk apparaat het gaat en kan zo ook op afstand het apparaat overnemen.

De unieke code op de asset tag kan ook snel inzicht geven in zaken zoals garantie, geschiedenis of herkomst van het voorwerp.

Er zijn verschillende soorten asset tags verkrijgbaar; u heeft de keuze uit diverse maten, materialen, vormen en ook de inhoud kunt u zelf bepalen.

Wilt u de asset tags eerst zelf uitproberen voordat u een bestelling plaatst? Vraag een gratis proefset aan met verschillende soorten assettags.

Toepassing AssetTags

Assettags worden gebruikt in allerlei soorten branches en bedrijven waar het belangrijk is om vast te leggen van wie welk apparaat/voorwerp is. Denk bijvoorbeeld aan scholen, zorginstellingen, ziekenhuizen of consultancybedrijven. AssetTags worden in deze organisaties gebruikt voor onder andere:

  • Onderhoudsbeheer
  • Eigendommenregistratie
  • Voorraadbeheer
  • Productieprocessen
  • Werkplekbeheer

Bij deze organisaties is doorgaans de ICT-afdeling of afdeling Facility Management verantwoordelijk voor een goede registratie en identificatie van de apparatuur.

graveertag

Soorten AssetTags

Er zijn verschillende soorten assettags verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor:

Ook kunt u ervoor kiezen om apparatuur direct te laten markeren. De benodigde informatie wordt dan direct op of in het voorwerp gemarkeerd met een UV-printer of laser.

Nadat u het gewenste materiaal en de vorm heeft gekozen, kunt u de inhoud van de asset tag bepalen. Plaats bijvoorbeeld uw logo, contactgegevens, nummering, barcode of zelfs een QR-code op uw assettag.

Uiteraard is maatwerk mogelijk. U kunt bij uw offerteaanvraag in de opmerkingen aangeven of u een ander formaat of vormgeving wilt. Vragen of hulp nodig? Wij helpen u graag dus neem gerust contact met ons op.

Waarom asset tags in kleur?

Bij IDbeheer kunt u ook asset tags in kleur bestellen. Dit zorgt voor een duidelijkere herkenning en unieke uitstraling naar klanten.

Nummerreeksen voor assettags

Wanneer u een offerteaanvraag indient voor uw assettags, kunt u in het formulier het startnummer inclusief prefix en suffix doorgeven. Op basis van het aantal asset tags dat u bestelt, worden automatisch de opvolgende nummerreeksen gevormd.

IDbeheer houdt een database bij van alle designs en nummerreeksen van onze opdrachtgevers. Daardoor kunt u eenvoudig een herhaalbestelling plaatsen met hetzelfde design en voorkomt u een dubbele nummering. Het startnummer kunt u ook altijd terugvinden op de factuur en pakbon.

Bestel uw assettags online bij IDbeheer!

Via onze handige aanvraagmodule kunt u eenvoudig en snel een offerte en ontwerp aanvragen voor uw assettags. U ontvangt vervolgens binnen 1 werkdag een offerte en het eerste voorstel voor het design.

Na uw aanvraag gaan onze designers aan de slag met een passend ontwerp voor uw assettag. Bij akkoord worden uw assettags gedrukt en worden deze uiterlijk binnen 5 werkdagen verstuurd.