Skip to content

1. Kies uw type assettag

Het type assettag, ook wel ID tags genoemd, dat voor u het meest geschikt is is afhankelijk van de soort eigendommen dat u wilt markeren en welk doel u nastreeft. Wilt u advies of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op. U kunt een keuze maken uit één van de volgende oplossingen:

 

Standaard assettag

De standaard assettag is universeel inzetbaar en door de lamineer laag zeer slijtvaste assettags.

Graveertags

Zeer lastig te verwijderen dikke kunststof assettags door lasertechnologie voorzien van de juiste informatie.

Fraudewerende eigendomsetiketten

Speciale assettag materialen om fraude te voorkomen door het onmogelijk maken van herplaatsing.

Direct markeren

Eigendommen voorzien van een gravure of afdruk direct op het eigendom zelf.


2. Kies inhoud en afmetingen

U heeft het gewenste materiaal voor uw ID tag geselecteerd. Nu is het tijd om te bepalen hoe uw ID tag eruit komt te zien.

Inhoud

Of u nu enkel een logo en startnummer wilt drukken op uw assettag of deze wilt uitbreiden met barcode en contactgegevens: er is van alles mogelijk.

U kunt de volgende elementen op uw assettag laten plaatsen:

 • Logo
 • Barcode
 • QR-code
 • Startnummer
 • Contactgegevens
 • Aanvullende tekst

Twijfelt u over de inhoud of vraagt u zich af welke informatie passend is op de ID tag? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Afmetingen

Bestel uw assettags in de gewenste formaten en afmetingen. Bij IDbeheer heeft u de keuze uit een aantal standaardformaten, maar kunt u uw assettag ook geheel naar eigen wens samenstellen.

De standaard vormen zijn:

 • Rechthoek
 • Rond
 • Vierkant

Door de optie ‘Op maat’ te selecteren, kunt u zelf uw gewenste design aan ons doorgeven of samen met ons bespreken. Dit levert voor uw ID tag geen extra kosten op. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden.

Upload informatie - IDbeheer

3. Upload uw informatie

De gewenste inhoud, afmetingen en de vorm van uw ID tag/assettag is bepaald. De aanvraag van uw assettags is bijna afgerond!

Vul uw contactgegevens in om uw aanvraag compleet te maken. Twijfelt u of u de juiste keuze heeft gemaakt voor het materiaal, het formaat of de vorm? Voor deze vragen en al uw andere vragen kunt u een opmerking achterlaten voordat u uw aanvraag indient. Binnen 1 werkdag ontvangt u een offerte en één of meerdere voorstellen voor uw design.

Onze designer gaat vervolgens aan de slag met het design van uw assettag zodat deze vervolgens op de juiste manier geprint kan worden. Nadat u akkoord heeft gegeven op het design, worden de assettags geproduceerd en binnen 5 werkdagen verzonden in een hersluitbare container inclusief surface cleaner. Direct klaar voor gebruik!

Klaar om uw assettags samen te stellen?

Gratis proef set aanvragen

Bent u benieuwd hoe onze assettags er in het echt uitzien? Vraag dan een gratis proef set aan! De proef set bevat diverse soorten assettags en fraudewerende etiketten, zodat u zelf kunt ontdekken welke soort assettag voor u geschikt is.

Gratis proef set

Benieuwd naar de kwaliteit van onze assettags? Vraag dan uw proefset aan!

 • Diverse soorten ID tags
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct verstuurd

Meest gestelde vragen

Wilt u meer weten over onze producten, dienstverlening of heeft u een andere vraag? Kijk dan of uw vraag tussen de meest gestelde vragen zit, om direct een antwoord te krijgen.

Wat zijn VOID-stickers?

Wanneer een VOID-sticker wordt verwijderd, laat deze een markering achter, zoals “VOID” of “OPENED”, op de plaats waar de sticker was aangebracht. Dit maakt het moeilijker om het label te vervangen zonder dat het opvalt. Deze stickers worden ook wel fraudewerende assettags of eigendomsetiketten genoemd.

Welke eigendommen kan ik direct laten markeren?

Allereerst dient het te markeren oppervlak vlak te zijn. Verder is het afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt.

Voor het full-color markeren mag het eigendom een maximaal formaat hebben van 30 x 42 cm, een hoogte van maximaal 15 cm en niet zwaarder wegen dan 5 kg.

Voor het lasermarkeren mag het eigendom een maximaal formaat hebben van 72 x 43 cm, een hoogte van maximaal 20 cm en niet zwaarder wegen dan 10 kg.

Welke type barcodes kan IDbeheer maken?

Wij kunnen vrijwel alle barcodes voor u maken. 1D barcodes (streepjescode) zijn veel gebruikt met met vrijwel alle scanners te lezen. Standaard adviseren wij CODE128 doordat deze letters, cijfers en leestekens accepteert en de barcode relatief klein blijft.

EAN-barcodes raden wij af deze zijn ontwikkeld voor de retail en hebben niet een specifiek voordeel voor assettagging.

Welke informatie moet ik op mijn assettag plaatsen?

Voor deze vraag kunt u het beste contact met ons opnemen omdat dit zeer afhankelijk is van de specifieke situatie en wensen.

Het meest algemene antwoord zou zijn: alle informatie zijn die een directe meerwaarde heeft voor het snel identificeren van het eigendom en de eigenaar.

Zo is een logo ideaal voor een snelle herkenning en een asset nummer handig voor een snelle identificatie.

Hoe dien ik mijn devices voor het direct markeren aan te leveren?

Dit hangt van het soort apparaat af, deze zaken bespreken wij veelal in het offertetraject. Een deel van de kosten voor dit traject zijn afhankelijk van de tijd die het uit- en inpakken kost.